Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'dete' ознаки

Недостатокот на сон му штети на детскиот мозок
Недостатокот на сон му штети на детскиот мозок

Ова е доволна причина да се погрижите Вашето дете да има доволно сон.

Седење, стоење и одење – треба ли да се поттикнуваат бебињата на овие вештини
Седење, стоење и одење – треба ли да се поттикнуваат бебињата на овие вештини

Ве интересира како да го поттикнете детето во неговото напредување и дали треба да го ставате во седеча положба, да го држите да стои или да го поттикнувате да оди?

Вежби за поттикнување на говорот кај бебиња од 0 до 12 месеци
Вежби за поттикнување на говорот кај бебиња од 0 до 12 месеци

Како детето ќе ги развива своите говорно – јазични способности и правовремено ќе оствари комуникација со околината зависи од околината која го опкружува детето, односно во најраниот период зависи од родителите.

Збогум пелени
Збогум пелени

Кога ќе поминат првите грижи со кои мака мачевте откривајќи ги сигналите кои ви ги праќа новороденчето за тоа кога е гладно, сито, го мачат ли грчеви, дали нешто го боли или само е уморно, на ред е оној потежок дел, како детето да го навикнете на нокшир.

Чудо од дете: Приказна за еден деветгодишник кој се спрема да дипломира
Чудо од дете: Приказна за еден деветгодишник кој се спрема да дипломира

“Планирам да започнам докторски студии и да изучувам медицина”, изјавува талентираниот Лорен, чиј најголем идол е Никола Тесла.

Разведрете ги дождливите денови
Разведрете ги дождливите денови

Темното небо и дождливите капки значат дека е дојдено вистинското време за забава!

Развивање на бебето после 4 месеци
Развивање на бебето после 4 месеци

Со полни четири месеци бебето ве препознава, ви се смее, знае да ја држи главата, си игра со своите рачиња и почнува да остварува контакт со светот кој го опкружува.

Навикнување на нокшир на поинаков начин
Навикнување на нокшир на поинаков начин

Многу е важно на кој начин зборувате со детето во периодот кога се одвикнува од пелени - во тоа се крие клучот на успехот.

Предупредување од стручните лица: Не го оставајте бебето да спие во автомобилско седиште надвор од автомобилот
Предупредување од стручните лица: Не го оставајте бебето да спие во автомобилско седиште надвор од автомобилот

Истражувањата на стручните лица покажале дека постои голем број на смртни случаи кои настанале во текот на спиење на бебето во авто - седиште надвор од автомобилот.

Како да се научи детето да игра самостојно?
Како да се научи детето да игра самостојно?

Детето кое поминало 18 месеци од животот би требало полека да стекнува способност одредено време да може да игра само без ваша помош.

Close