Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'lazenje' ознаки

Адаптацијата е важна, научете го бебето самото да си игра на подот
Адаптацијата е важна, научете го бебето самото да си игра на подот

Време е кога бебето треба многу време да поминува само на подот, кога ќе почнат сами да се свртуваат, а се уште не лазат, време е за интензивен развој и учење, но бебињата тоа не сакаат многу да го прават сами.

Движење на бебето - ползење
Движење на бебето - ползење

Со подобрување на моториката, бебето ќе почне да ползи, да се поткрева, да оди, па дури и да се качува. Додека да ги совлада овие вештини, бидете внимателни и внимавајте да не се повреди.

Зошто е добро за бебето да ползи што е можно повеќе
Зошто е добро за бебето да ползи што е можно повеќе

Педијатрите мислат дека лазењето е добро, бидејќи децата така полесно и побрзо проодуват, постабилни се, побезбедни и помалку е веројатно да паднат.

Повеќето деца лажат
Повеќето деца лажат

Децата се слатки, нежни, недопрени души кои не знаат како да лажат, а потоа, околу третата или четвртата година, кога ќе сфатат дека не може да им ги читате мислите, започнуваат да изговараат најразлични работи кои немаат врска со вистината

Лазење
Лазење

Најбитно е детето што повеќе да се остава на цврста рамна подлога