Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'majka' ознаки

Како да се справите со стравот од одвојување
Како да се справите со стравот од одвојување

Кога ќе почне да разбира што сте и колку зависи од вас, кај бебето може да се јави вознемиреност кога ќе заминувате. Ова се нарекува страв од одвојување.

Маститис
Маститис

Што е маститис?

Мајчинство- две работни места со полно работно време
Мајчинство- две работни места со полно работно време

Мајчинството е најубавата, но и најзахтевна работа во светот

 

Грижата за децата е целодневна работа, а според резултатите од истражувањето мајките работат неделно во просек по 98 часа, што е како две работни места со полно работно време.

Како да го храните бебето со цврста храна
Како да го храните бебето со цврста храна

Идеална прва цврста храна е оризов гриз, инстант- оброк специјално наменет за бебиња. Во прво време оброците со цврста храна треба да се сфаќаат како пробни и не треба да се сметаат во вкупниот дневен дотур на храна.

Основна  галантерија за доење
Основна галантерија за доење

Следниве додатоци можат да ви послужат да го направат доењето полесно. Сите се широко достапни во локалните продавници.

Што би требало мајките да знаат за успивање на децата?
Што би требало мајките да знаат за успивање на децата?

Во првите неколку месеци, а за некои, за жал, и подоцнешните години на детето можат да биде далеку од уживање, пред сè поради неспиење на бебиња. 

СКРИЕНИ ОПАСНОСТИ ЗА НОВОРОДЕНЧЕТО ВО ДОМОТ
СКРИЕНИ ОПАСНОСТИ ЗА НОВОРОДЕНЧЕТО ВО ДОМОТ

Не треба многу работа за новороденчето да биде сигурно. Во овој период бебето е многу мало за да прави самото проблеми. 

КАКО ДА СЕ ПРЕЖИВЕАТ ПРВИТЕ НЕДЕЛИ СО БЕБЕТО
КАКО ДА СЕ ПРЕЖИВЕАТ ПРВИТЕ НЕДЕЛИ СО БЕБЕТО

Привикнувањето на улогата на мајка во првите недели на животото на вашето бебе не е ни малку лесно. Ев како да го пребродите овој тежок период, а при тоа да ја сочувате силата и нервите!

Љубов, заштита, сигурност: Што бебињата сакаат?
Љубов, заштита, сигурност: Што бебињата сакаат?

Бебињата сакаат да имаат физички контакт со своите родители, бидејќи им дава чувство на сигурност, заштита и љубов. 

Доењето може да го намали обемот на струкот кај мајката
Доењето може да го намали обемот на струкот кај мајката

Сите знаеме дека доењето е најдобрата можна опција за бебето и неговото здравје и благосостојба, а сега науката покажа дека тоа може да влијае и на мајката и нејзиниот физички изглед.