Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'refluks' ознаки

Што е тивок рефлукс кај бебето?
Што е тивок рефлукс кај бебето?

Како тивкиот рефлукс се разликува од нормалниот рефлукс?

Што е гастроезофагусен рефлукс и како се лечи?
Што е гастроезофагусен рефлукс и како се лечи?

Хронично повраќање кај бебињата

Што е гастроезофагусен рефлукс и како се лечи?

Кај бебињата кои повраќаат хронично, најчесто докторите се сомневаат на гастроезофагусен рефлукс. Гастроезофагусниот рефлукс е враќање на содржина од желудникот во хранопроводникот. Физиолошкиот рефлукс, постои кај 40 %...