Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'roditeli' ознаки

Дали бебето треба да има гаќи за капење додека сте на море
Дали бебето треба да има гаќи за капење додека сте на море

Додека се сеуште мали, до 6 месеци, на бебињата додека се во море можете да им ставите пелени за вода. 

Детето учи за себе низ нашиот однос кон него
Детето учи за себе низ нашиот однос кон него

Пред вашето дете да го наречете хиперактивно, хиперосетливо или на било кој друг начин да го декларирате како посебно, добро размислете најпрво дали тоа е навистина така, дали вашето дете е толку посебно и поинакво и што правите што се однесувате кон детето на тој начин.

Колку просечно спијат родителите на бебе?
Колку просечно спијат родителите на бебе?

Колку е вашиот просечен сон?

 Родителите на доенчињата спие само четири часа и 44 минути во просек ноќ во првата година од животот на бебето, според една британска студија.

РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ
РУТИНСКИОТ РЕД ЗНАЧИ СРЕЌНО БЕБЕ

Како млади родители сигурно сте повеќето од времето збунети и во недоумца кога треба бебето да јаде, а кога да спие. Поставување на распоред и воведување на рутински ред би можело да помогне.

Дали  бебето смее да јаде сладолед?
Дали бебето смее да јаде сладолед?

Со топлите денови и долгите прошетки во потрага по ладовини, се јавува родителската дилема: дали смееме на бебето да му дадеме сладолед?

ШТО МОЖЕТЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ ОД ДЕТЕ НА ВОЗРАСТ ОД 3-5 ГОДИНИ
ШТО МОЖЕТЕ ДА ОЧЕКУВАТЕ ОД ДЕТЕ НА ВОЗРАСТ ОД 3-5 ГОДИНИ

Децата на возраст од 3-5 години покажуваат неверојатен потенцијал за разни работи. Во некои ситуации ќе ве изненадат пријатно, а од време навреме и ќе ве збудалат, но најважно е да одтанете смирени и на крајот на краиштата-добрата ќе имате добра забава

Научете го вашето дете да биде добар другар
Научете го вашето дете да биде добар другар

Децата почнуваат да склопуваат важни пријателства од 4 до 5 години со деца од градинката, соседството, децата на пријателите ... 

Проверена формула: Што го засмејува бебето и зошто?
Проверена формула: Што го засмејува бебето и зошто?

Криењето на лицето со рацете, правење гримаси и создавање разни звуци ... Родителите обично имаат своја "единствена формула" за да ги засмеат нивните малечки. 

Професор Шичида за раниот развој: 3 практични совети за родителите како да комуницираат со децата
Професор Шичида за раниот развој: 3 практични совети за родителите како да комуницираат со децата

Макото Шичида е основоположник на еден многу ценет метод за поттикнување на раниот развој на мозокот. Но, како неговиот метод би бил што поуспешен, Шичида истакнува дека е неопходно детето да чувствува љубов и почитување.

Како прегратката влијае на емоционалниот развој на детето
Како прегратката влијае на емоционалниот развој на детето

Прегратка е навистина нешто посебно што може да му дадете на вашето дете уште во утробата.