Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino
RSS

Постови на блог со 'soveti' ознаки

Татковски лекции за доењето: Татковци, еве што треба да знаете
Татковски лекции за доењето: Татковци, еве што треба да знаете

Погледнете ја листата со совети за сите татковци како да им помогнат на мајките кои дојат.

Некои работи можеме да ги научиме само од мајката:  5 лекции за љубовта кои секоја ќерка мора да ги знае
Некои работи можеме да ги научиме само од мајката: 5 лекции за љубовта кои секоја ќерка мора да ги знае

Најдобро се учи од сопствените искуства, но некои лекции мајките мораат да им ги пренесат на своите деца и да им помогнат да се соочат со проблемите во животот.

КАКО НА БЕБЕТО ДА МУ ДАДАМ ЛЕК
КАКО НА БЕБЕТО ДА МУ ДАДАМ ЛЕК

Совети како брзо и едноставно на детето да му дадете сируп на база на парацетамол и ибурофен или антибиотик

Затнатост кај бебе
Затнатост кај бебе

При назалната конгестија, слузот целосно или делумно ги попречува дишните патишта на бебето. Ова вообичаено е симптом на настинка, алергија или никнување на заби и се повлекува заедно со другиот здравствен проблем.

Запек кај бебиња
Запек кај бебиња

Запек е застој во редовниот излез на податоци од системот за отпадни материјали. Овој здравствен проблем може да трае неопределен период, но најчесто не е сериозен ако соодветно се третира. 

Средината и бебе - безбедноста 3 - Стратегии во спалната, дневната..
Средината и бебе - безбедноста 3 - Стратегии во спалната, дневната..

Стратегии во спалната

1. Ако бебето е често во креветот на родителите, поставете странични држачиза да не дојде до пад.

Средината и бебе - безбедноста - Стратегии во бањата
Средината и бебе - безбедноста - Стратегии во бањата

Стратегии во бањата

Во бањата има многу цврсти и потенцијално лизгави површини, па на бебето не смее да му се дозволи само да ја истражува. за оние моменти кога бебето ќе се најде во бањата заедно со родителите, преземете ги следиве безбедносни мерки.

Средината и бебе - безбедноста - Стратегии во кујната
Средината и бебе - безбедноста - Стратегии во кујната

Кога бебето ќе стане попдвижно, на возраст од околу 9 месеци, тоа пополека ќе почне да ја истражува околината во која живее. 

Хранење на близнаци во исто време – доење и хранење во тандем
Хранење на близнаци во исто време – доење и хранење во тандем

Истовремено доење и хранење на близнаци

Апсолутно е возможно да се хранат две бебиња во исто време и така да се заштеди истото.

Напади на бес кај малите деца
Напади на бес кај малите деца

Универзални упатства кои ги спречуваат детските напади на бес во фазите на развој

Приказната за нападите на бес кај децата  е секогаш актуелна.