Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Дали е дозволена антицелулитна масажа за време на доење?

Дали е дозволена антицелулитна масажа за време на доење?

Целулитот станува видлив во тек на бременоста поради естрогенот и во тек на доењето поради високиот хормон пролактин.

Советникот за доење Милена Костич ги советува мајките дека не е препорачливо да се користат козметички антицелулитни третмани во тек на доењето.

Ова особено важи за првите шест месеци додека бебето исклучиво цица.

Таа истакнува дека поголемиот број на козметички салони и не сакаат, односно одбиваат да прават третмани додека трае лактацијата.

Оставете коментар