Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Дали на децата треба да им се даде пробиотик пред патување

Дали на децата треба да им се даде пробиотик пред патување

Педијатрите сметаат дека за такво нешто нема потреба и дека пробиотиците не можат да не спасат од евентуални стомачни тегоби.

Родителите имаат обичај пред одењето на летување да користат протективна пробиотска заштита.

Докторот Маричич тврди дека оваа заштита е непотребна. 

“Бесмислено е неколку дена пред патување превентивно да се земаат пробиотици затоа што пробиотската култура од пробиотиците делува 10 дена од денот на земањето на истата.

Докторот додава дека доколку дојде до ентеровирусна инфекција, пробиотиците нема да го решат проблемот.

Оставете коментар