Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters

Еко пелени

LANABABY

Пелени за повеќекратна употреба

Еколошки и економични пелени за вашите најмили!

Како родители внимаваме на нашето бебе да му го обезбедиме најдоброто за неговата кожа, за да остане мека и нежна. Купуваме витамински креми, козметики кои мислиме дека се најдобри, пелени кои го оставаат бебето подолго време суво, без притоа да размислиме што предизвикуваме со толку нанесени хемиски состојки врз толку нежна и чувствителна кожичка.

Најважниот и најчувствителен дел на бебето е токму интимниот дел.
Тој дел во денешно време е покриен со разни пластични пелени кои се составени од неприродни материјали како што се: пластика, петролеум, избелувачи, диоксин, вештачки мириси и сл.
Сигурно ова не ви звучи baby-friendly. Како што не се корисни за бебешката кожа така еднократните пелени не се корисни ниту за животната средина.
Токму поради овој факт, многу родители ширум светот, дојдоа до едно решение кое е бенефит за здравјето на нивните бебиња, а тоа е old fashion diapering, односно употреба на повеќекратни пелени. Повеќекратните пелени се пелени кои се перат и се модернизирани за разлика од тие кои ги употребувале нашите родители. Лесни се за употреба, ортопедски дизајнирани за широк повој, еколошки и на долг рок доста економични. Токму поради овој факт, сакавме да донесеме нешто различно, економично и еколошко како замена за еднократните пелени на нашиот пазар.

Тие се поздрави за вашето бебе
Направени се студии каде се покажува дека хемиските емисии кои се наоѓаат во пелените за еднократна употреба може да предизвикаат проблеми со дишењето кај децата. Од друга страна пак пелените за повеќекратна употреба се безбедни и не содржат хемикалии кои би можеле потенцијално да наштетат на вашето бебенце. Вие сте тие што одлучувате што е најбезбедно и најудобно за вашите бебиња.

Тие се подобри за животната средина
Според истражувањата направени од страна на Агенцијата за заштита на животната средина во САД, пелените за еднократна употреба се третиот најчест производ кој ја загадува нашата животна средина и се трупа во нашите депонии со години. Притоа не се распаѓа повеќе од 500 години.

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна
Апсорбирач од микрофибер

Апсорбирач од микрофибер

2114
• Тие се направени од супер апсорбирачки микрофибер кој брзо се суши и впива голема количина на течност • Меки и лесни за употреба • Може да се перат и сушат во машина • Големина: одговара за бебе со тежина од 3 до 15 килограми • Димензија 33цм x 13.5цм • Температура на перење: под 30-60 °C
ден 120,00 со ддв.
Апсорбирач од природни бамбусови влакна

Апсорбирач од природни бамбусови влакна

2115
• 5 слоеви на материјал, каде двата надворешни слоја се 250гр 100% бамбус а внатрешниот дел има три слоја на микрофибер. Ваквата комбинација на платка ја прави многу апсорбирачка. • Лесна за употреба и многу мека • Може да се пере и суши во машина. • Големина: одговара за бебе со тежина од 3 до 15 килограми • Димензија 33цм x 13.5цм • Температура на перење: 30-60° C. • Боја: Крема бела
ден 196,00 со ддв.
Бебешко сина Еко Пелена со Срценца и две заљубени бувчиња

Бебешко сина Еко Пелена со Срценца и две заљубени бувчиња

2096
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00 со ддв.
Бела Еко Пелена

Бела Еко Пелена

2069
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 477,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со Ластовички

Бела Еко Пелена со Ластовички

2081
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со Морски принт

Бела Еко Пелена со Морски принт

2097
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со Мустаќи

Бела Еко Пелена со Мустаќи

2082
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со натпис I Love You to the Moon and Back

Бела Еко Пелена со натпис I Love You to the Moon and Back

2098
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со нежни Бувчиња

Бела Еко Пелена со нежни Бувчиња

2083
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со принт на Кравичка

Бела Еко Пелена со принт на Кравичка

2084
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со принт Пајчиња

Бела Еко Пелена со принт Пајчиња

2085
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Бела Еко Пелена со Разиграни точкички

Бела Еко Пелена со Разиграни точкички

2086
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 548,00 со ддв.
Биоразградливи ленти

Биоразградливи ленти

2116
Ја чуваат сува кожата на вашето бебенце 100% биоразградливи Природни без никакви хемикалии и без никаков процес на белење Направени од супер мека вискоза Ролна од 100 листови Двете страни од листот можат да се користат Се користи само еден тенок лист, не се препорачува повеќе листови одеднаш бидејќи тоа ќе ја спречи брзата апсорбција на пелената. После секое користење на лентата можете слободно да ја фрлите во wc шољата.
ден 480,00 со ддв.
Виолетова Еко Пелена

Виолетова Еко Пелена

2070
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 477,00 со ддв.
Виолетова Еко Пелена со две лица

Виолетова Еко Пелена со две лица

2099
Погоден за бебиња и мали деца од 3.5 до 15+ килограми Ширина и должина на пелената: 38x33цм Една големина одговара за сите – можете да ја прилагодите пелената до саканата големина (S, M или L) со прилепување на различни редови на нитни кои се наоѓаат на надворешниот дел на пелената. Има два горни реда кои се обложени со нитни. Едниот ред служи за зацврстување на колковите, а другиот ред на нитни служи за зацврстување на половината, со цел да спречи протекување.
ден 630,00 со ддв.