Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Гасови кај бебе

Гасови кај бебе

Гасовите се резултат на формирањето на воздушни меурчиња во бебешкиот систем за варење. До тоа често доаѓа при хранењето и некогаш гасот природно се испушта. Симптоми се подригнување, прдење, плачење и подигнување на колената кон стомакот.

За да ги намалите гасовите, тапкајте го бебето за да подригне по секое хранење. Ако го доите, од вашата исхрана исфрлете ја храната што создава гасови, како гравот и зелката. Држете го бебето на начин што ќе му помогне да ги испушти гасовите. Педијатарот на бебето може да му препише капки против гасови.

Оставете коментар