Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Како да ги елиминирате полноќните доења

Како да ги елиминирате полноќните доења

Бебето ќе бара храна во доцните ноќни часови се до возраст од 9 до 12 месеци. Откако ќе наполни една година, барањето храна  во овој период ќе биде повеќе од навика отколку од  реална физичка потреба. Постапно елиминирајте ги полноќните доења на следниов начин.

1. Постепено намалувајте го количеството храна што му го давате на бебето. Ако го храните од шише, подгответе 200мл првата ноќ, 180 мл втората ноќ и така натаму. Ако го доите, секоја вечер намалувајте го времетраењето на подојот за една минута.

2. Обрнете внимание на дневното внесување храна кај бебето. Бебињата најчесто ќе го надоместат испуштеното со тоа што повеќе ќе јадат дење. Со текот на времето  потребата за полноќни доења ќе изчезне.

Оставете коментар