Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Како да го смирите бебето

Како да го смирите бебето

Постојат различни техники со кои родителот може да се обиде да го смири бебето.

- Повијте го бебето. Топлината и сигурноста што ги дава повивањето можат да го смират бебето.

- Нишкајте го бебето. Можете да го ставите во нишалка, во кенгур или едноставно да се нишате лево-десно додека го држите.

-Думкајте го бебето. Бидете многу нежни. Нишајте го малку и настрана.

Внимание: 

Во никој случај не тресете го бебето. Думкањето треба да биде нежно и контролирано. 

- Пејте му на бебето. Неговите аудиовлезови се многу приемчиви за музика.

- Сменете ја средината во која се наоѓа бебето. Промена на осветлувањето или на температурата може да го запре плачењето. Ако можете прошетајте со количка или кенгур.

- Инсталирајте инструменти за цицање, органски или вештачки.

Оставете коментар