Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Кога детето треба да знае да каже Л

Кога детето треба да знае да каже Л

Гласот Л се очекува помеѓу 3,5 и 4,5 години. Вежбите кои можете да ги правите со децата како побрзо би го совладале истиот се следниве:

1.Лижење на горната усна лево – десно

2.Да се “дофати” носот со врвот на јазикот

3.Оближување на усните со кружни движења

4.Брзи движења сo јазикот преку горните усни, напред – назад

Стимулирајте ги децата со течни и проширени реченици, без да правите да чувствуваат притисок и наскоро очекувајте ги посакуваните резултати.

Оставете коментар