Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Конфигурација на бебешките јасли

Конфигурација на бебешките јасли

Повеќето родители ќе сакаат да го чуваат бебето во посебна соба. Оваа соба обично се нарекува јасли. Препорачливо е да ја завршите конфигурацијата на јaслите пред доаѓањето на бебето. Организираноста е клучна, бидејки предметите  и алатките можат да ви затребаат во секој миг.

Детско креветче

Креветчето е најважниот предмет во јаслите. Треба да биде сместено на безбедно, удобно и пристапно место-по тој редослед.

Безбедно- Креветчето не треба да биде близу до прозорец, радијатор, клима-уред, висечки предмети, како завеси и украси, или тешки предмети, како врамени слики, ламби и сл. Треба да биде поставено на мек тепих или килимче.

Удобно- Бебето може да се почувствува посигурно ако креветчето се наоѓа во некој агол во собата. Не треба да биде изложено на директна сончева светлина.

Пристапно- Идеално, креветчето би било видливо од собната врата, за родителот да може да ја провери состојбата со еден поглед.

Други предмети во јаслите

Нишалка или стол

Сандак за играчки

Апарат за влажнење воздух

Термостат

Греалка

Бебе-фон

Ноќно осветлување

Оставете коментар