Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters

Поточиња

Детскиот фестивал “Поточиња” на македонската сцена за прв пат се појави во 2004 година. Своето прво издание го имаше во Универзалната сала во Скопје и со своите песни за кратко време ги освои срцата на најмалите љубители на музиката. Секоја година редовно со своето одржување ја најавува пролетта. Детскиот фестивал “Поточиња” им овозможува на децата преку песна да зачекорат во светот на семејството, училиштето, градинката, здравите навики, толеранцијата, природата, екологијата, бајките, сказните.
Идејно и концепциски осмислен од страна на композиторот Мирослав Пап, ,,Поточиња” стартува како прв фестивал за деца од предучилишна возраст во Македонија. Успешноста и популарноста на првите изданија на фестивалот доведоа до голем интерес кај деца од училишна возраст за учество на ,,Поточиња” и фестивалот започнува да опфаќа деца - учесници на возраст од 5 до 12 години.
11 години Универзалната сала беше домот каде што Поточиња ги реализираа своите изданија, а по нејзиното затворање изминатиtе 4 години Поточиња своите изданија ги реализира во Македонската Опера и Балет.

Детскиот фестивал ,,Поточиња’’ и во иднина неуморно ќе продолжи да ја развива детската музичка култура и преку забава едукативно да влијае на децата.

Види како Табела Листа
Подреди по
Приказ по страна
CD 2017 Potochinja

DVD Поточиња 2017

2149
DVD Поточиња 2017
ден 200,00 со ддв.
CD 2015 Potochinja

DVD Поточиња 2015

2151
DVD Поточиња 2015
ден 200,00 со ддв.
Close