Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Развојни пресвртници до деветиот месец на бебето

Развојни пресвртници  до деветиот месец на бебето

До крајот на деветиот месец, кај повеќето бебеиња ќе забележите дека :

- ги бараат одземените играчки

- се вознемируваат кога ќе им кажете чао и си заминувате

- се обидуваат да ги имитираат вашите зборови со гугање

- понезависно се движат, учат да лазат или да се поткреваат

- почнуваат да ракуваат со предмети и да учат како тие работат

Знаци за предупредување: Ако забележите нешто од следново кај вашето бебе и по првите девет месеци, препорачливо е да стапите во контакт со лекар.

- бебето ја влече едната страна од телото кога ползи

- бебето не гуга со намера да одговори на комплексни зборови

Оставете коментар
Close