Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Режим на спиење активиран од родителот 1

Режим на спиење активиран од родителот 1

Оваа верзија дозволува повеќе учество на родителите во текот на ноќта. Почнете го процесот не подоцна од четвртиот или петиот месец. Бебето треба да биде најадено и здраво, а пелените суви.

1.Воспоставете рутина пред легнување што ќе го смири бебето и ќе му сигнализира дека дошло време за легнување. Тоа може да биде капење, кажување приказна или пеење.

2.Однесете го бебето во неговата соба и легнете го во креветчето.

3.Покријте го и посакајте му лека ноќ.

4.Исклучете ги светилките и вклучете ја ноќната лампа.

5.Излезете од собата и затворете ја вратата. Ако бебето плаче, почекајте 1 до 5 минути. Со текот на времето, бебето ќе се смири и ќе заспие.

6.Вратете се во собата. Не го земајте бебето. Не хранете го. Вербално успокојте го. По една минута, заминете.

7.Повторувајте ги чекорите 5 и 6, но секогаш продолжувајте го периодот на чекање за 1 до 5 минути. Со текот на времето бебето ќе се смири и ќе заспие.

8.Следната ноќ, првиот пат почекајте 1 до 5 минути пред да се вратите во собата на бебето. Ноќта потоа, првиот пат почекајте 5 до 10 минути. Продолжете да додавате 5 минути на првиот период на чекање. За 3 до 7 дена, бебето би требало да научи самостојно да го активира режимот на спиење.

Оставете коментар
Close