Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Себороичен дерматит

Себороичен дерматит

Себороичниот дерматит се појавува на кожата на скалпот како жолтеникави лушпички, но повремено досегнува и до лицето. Најчесто исчезнува до возраст од 3 месеци.

Ако се сомневате дека бебето има себороичен дерматит, обратете се до лекарската служба.

Исто така, можете да се обидете и со следнава техника. 

1.Пред капење, на скалпот на бебето нанесете маслиново масло, задолжително ладно цедено и без хемикалии. Масирајте го скалпот со маслиновото масло 20 секунди.

2.Искапете ја главата на бебето. Правете го ова еднаш дневно со нежен шампон против првут. Можно е да биде потребно двапати да ја поминете косата со шампонот за да го извадите маслиновото масло во целост (користете нежен бебешки шампон за второто капење).

3.Со мека бебешка четка за коса поминете ги лушпите што се пред паѓање.

Оставете коментар