Немате ставки во вашата кошничка.
Close
Пребарување
Filters
Swisslion Kadino

Зошто бебето го цица палецот?

Зошто бебето го цица палецот?

Цицањето на палците на бебето е еден од ритуалите за спиење, но тоа понекогаш тоа го прави кога се чувствува осамено, кога му е здодевно или одеднаш е одделена од него  блиска личност.

Со цицање на палецот, детето го компензира чувството на сигурност и е ослободено од страв дека ќе биде одвоено. Многу е важно детето во тоа време да има емоционална пријатна врска со мајката и дека сите негови потреби (физиолошки и емоционални) се задоволни, а неговата потреба за алтернативни методи за стекнување безбедност сигурно ќе исчезне.

Оставете коментар