ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Моторика кај децата на возраст од 10-12 месеци
  Моторика кај децата на возраст од 10-12 месеци

  Моторика кај децата на возраст од 10-12 месеци

  Моторика кај децата на возраст од 10-12 месеци

  10 месеци

  • Хоризонтално движење на предмет напред-назад

  10-11 месеци

  • Намерно го испупта предметот во кутијата
  • Ги испитува деталите со покажување на прст кон предметот

  12 месеци

  • Ги зема ситните предмети со палец и кажи-прст
  • Става копчиња во сад
  • Го имитира движењето на молимот и цртањето на хартија