ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Музички настан за бебиња и деца до 6 годишна возраст
  Музички настан за бебиња и деца до 6 годишна возраст

  Музички настан за бебиња и деца до 6 годишна возраст

  Пијано Арт  во соработка со детската градинка Пиколини и Пијано Центар  организираат интерактивни, забавни и едукативни концерти и работилници за бебиња и деца до 6 годинишна возраст

  На репертоарот ќе бидат одбрани дела од класичната музика и детската литература кои ќе бидат изведени во живо на различни инструменти.

  Се повикуваат сите мајки и татковци, баби и дедовци, своите дечиња да ги донесат во просториите на Интернационалната градинка Пиколини  која ќе биде своевидна музичка арена каде децата ќе се забавуваат и ќе уживаат во убава музика. 

   

  На овој начин преку игра, музичкото училиште Пијано Арт  во соработка со детската градинка Пиколини и Пијано Центар, овозможуваат едукација на децата за основите на класичната музика. Ваквите концерти се најбарани и најпопуларни помеѓу децата.

  Музичкиот настан ќе се одржи на 24ти Ноември. Влезница за настанот чини 200 ден. Концертот ќе трае 40 концерт а потоа ќе се одржи 20 минути работилница. Она што е потребно е да се дојдете со отворен ум и чисто срце

  Соработници: музичко училиште Пијано Арт,Пијано Центар и детска градинка Пиколини