ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Најпопуларното женско име во целиот свет
  Најпопуларното женско име во целиот свет

  Најпопуларното женско име во целиот свет

  Трендовите доаѓаат и поминуваат, се менуваат и се враќаат, но некогаш популарноста едноставно не проаѓа. Покрај модата, трендовите се пратат и во другите сфери од животот, па така и кога е изборот на имиња за децата во прашање.

  Токму за тоа се води грижа – како детето не би носело име кое е застарено, кое може да делува чудно и неубаво. Родителите имаат шанса да ги пратат трендовите во давањето на име на своите деца – без оглед на полот или местото во кое живеат.

  Кога зборуваме за трендови – секоја година може да се види кои имиња се најчесто употребувани, кои од година во година почнуваат да се губат, кои се нови и стануваат се попопуларни, како и оние чија популарност трае со години. Токму ова е случај со едно име кое веќе со години е најпопуларно не само кај нас туку и во светот.

  Токму интернационалноста на името, но и неговото значење се причина што ова име за девојчиња е толку застапено во многу земји во светот. Зар не е желба на секој родител неговото дете да има убаво име, име кое има посебно значење и самото по себе е интересно?

  Можеби нема да ви делува очигледно, но само запрашајте се дали во своето опкружување имате барем една СОФИЈА? Дали сега забележувате колку е тоа име популарно?

  Но зошто токму Софија? Можеби затоа што звучи убаво, го носеле многу значајни личности во историјата, но и затоа што во превод значи – мудрост. Освен тоа, Софија како име не се поврзува со ниту една религија и многу е интернационално, па баш поради тоа е многу популарно во сите краеви на светот.