ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Најубавото чувство е резервирано за трудниците: Момент кога ќе ги почувствувате првите бебешки движења.
  Најубавото чувство е резервирано за трудниците: Момент кога ќе ги почувствувате првите бебешки движења.

  Најубавото чувство е резервирано за трудниците: Момент кога ќе ги почувствувате првите бебешки движења.

  Најубавото чувство е резервирано за трудниците: Еве кога ќе ги почувствувате првите бебешки движења.

  Поголемиот дел од идни мајки со нетрпение чекаат да го почувствуваат бебешките движења зошто дури тогаш навистина стануваат свесни дека во нив расте живо сусштество. Поголемиот број од жените ќе го почувствуваат првото фетално движење до 21 недела од бременоста. Кај прворотките тоа е најчесто помеѓу 18 и 21 недела од бременоста, додека во секоја следна недела од бременоста движењето може да се почувствува и во 15-та до 16-та недела.

  Движењето, подоцна ќе го почувствуваат жените со вишок килограми. Во почеток движењата ќе бидат нередовни, па жените може да ги помешаат со надуеност и гасови.

  Не треба да грижите доколку бебето е активно се до третото тромесечје.

  Раните, први движења жените ќе ги почувствуваат додека седа или пак лежат и во тишина и концентрација врз своето тело, обично помеѓу девет часот навечер и еден часот наутро. Движењата можат да се почувствуаат и после јадење или пак откако ќе изедете нешто слатко.

  Доколку чувствувате малку движења, испијте чаша сок и лежете на грб.