ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Напрвете градина во тегла
  Напрвете градина во тегла

  Напрвете градина во тегла

  Создавањето терариум ќе им помогне на децата да го разберат кружењето на водата во природата и да научат како да ги негуваат растенијата. Вие завршете ја работата која бара употреба на ножици и скалпел, а остатокот од работата оставете ја нив.

  Ќе ви требаат стаклени тегли или помали аквариуми со тесен врв. Потоа, ќе ви требаат крупни камења, малку песок,земја за цвеќе, семе од растенија, стари весници, шише со пумпа за распрснување на вода.

  Навлажнете ја земјата со вода, додадете семе по ваш избор, потоа повторно додадете мал слој на земја и распрскајте со вода. Оставете ги на светло и топло место така растенијата ќе почнат што побрзо да растат.

  Преку еден ден прскајте ги со мала количина на вода. Можете да поставите и мали фигури од животни кои ќе изгледаат убаво кога растенијата ќе почнат да растат. После тоа, само продолжете да  ја негувате вашата мала градина.