ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Научниците потврдија. Дознајте која е најдобрата разлика помеѓу две бремености
  Научниците потврдија. Дознајте која е најдобрата разлика помеѓу две бремености

  Научниците потврдија. Дознајте која е најдобрата разлика помеѓу две бремености

  Научниците потврдија. Дознајте која е најдобрата разлика помеѓу две бремености

  Стручни лица од Универзитетот во Синсинати, направиле научно истражување за тоа колку треба да е разликата помеѓу две бремености. Еве до кој заклучок дошле.
  Истражувањето се правело на 450 илјади деца и нивните мајки, со што, потрагата за да се добие идеален временски рок траело цели 6 години.
  Резултатите покажале дека жените кои останале бремени во првите 12 месеци од претходната бременост, дури 53, 3 проценти предвремено се породиле. Од друга страна, мајките кои чекале 18 месеци, шансата за предвремено породување била 23,1 проценти.
  Како што сметале научниците од Универзитетот во Синсинати, предвременото породување е причина за дури 75 проценти компликации кај бебињата, со што додаваат дека пред термин, годишно се раѓаат дури 15 милиони деца.