ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Однесување на бебето : Од 6 до 12 месеци од животот
  Однесување на бебето : Од 6 до 12 месеци од животот

  Однесување на бебето : Од 6 до 12 месеци од животот

  Вашето бебе сега знае дека Вие сте посебна личност. Всушност, тоа е толку приврзана кон Вас, што , ако Ве изгубиод својот поглед дури и за момент, нејзината долна усна почнува да се тресе со страв дека засекогаш сте ја напуштиле. Во такви ситуации, замолете добро познат човек да биде со бебето и опсипете го со љубов за да биде сигурно дека мама и тато секогаш се враќаат.

   

  Некои предмети, кадифени играчки или ќебенце, кое може да го утеши детето, може многу да помогне, како и да го охрабрат пријателството со братот или сестрата, бабата или девојката што го чува. На овој начин, вашето бебе ќе научи да ги сака другите луѓе и да им верува.

   

  Сепак, вашето дете не секогаш ќе се трча кај други со раширени раце! Дозволете вашето бебе само,со темпо што му одговара, да рзвие однос со непознати лица бидејќи тоа е најдобриот начин да стекне самодоверба.