ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Патување со 7 месечно бебе
  Патување со 7 месечно бебе

  Патување со 7 месечно бебе

  Патување со 7 месечно бебе

  Бебето е доволно пораснато за да може да биде подалеку од својот дом. Сепак, одмор со седуммесечно бебе подразбира и добра припрема. За патување најдобро превозно средство е авион или воз. Поради жештините (или голема свежина во климатизирано возило), како и тешкотии – автобус и патнички автобус не се прикладни за долги патувања.
  Наутро, пред поаѓање, дајте му на бебето да пие млеко. На пат треба да понесете зовриена вода за пиење, овошен сок и неколку теглички со готови кашички. Не е неопходно да носите млеко, бидејќи е брзо расипливо, а готовите течни формули не можа да се набават на пазарот. Бебето во седмиот месец од својот живот, нема да му биде ништо доколку цел ден не пие млеко. Доколку правите пауза поради ноќта, можете со себе да понесете кутија со млечна формура и бебето навечер ќе биде припремено за млечен оброк.


  Секако, бебето кое сеуште цица, има привилегија во секој момент и на секое место да го добие својот оброк.
  Наутро, пред поаѓање дајте му на бебебто да се напие млеко. Прекинете го патуањето во време кога е премногу толо и побарајте ладовина. На местото за одмор, користете го исклучиво флаширана вода, која за бебето треба да се провари, доколку на самото поковање на пишува поинаку. За растварање на млечна формула најдобро е да се користи специјална вода за таа намена.
  Добро исчистете ги рацете пред припрема на оброкот за бебето и хранењето. Според сите мерки, многу често се случува бебето кое ја променило средирана да се разболи. Затоа мораде да имате рачна аптека, која задолжително треба да содржи лек за зголемена темперетаура – во вид на сируп (Paracetamol, Ibuprofen),или лепчиња (Paracetamol), но и контакт телефон од вашиот педијатар.