ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Патување за време на летниот распуст: дали детскиот камп е добра идеја?
  Патување за време на летниот распуст: дали детскиот камп е добра идеја?

  Патување за време на летниот распуст: дали детскиот камп е добра идеја?

  Патување за време на летниот распуст: дали детскиот камп е добра идеја?
  Сите школарци со нетрпение го чекаат летниот распуст. Родителите кои работат се трудат на најдобар начин да го организираат слободното време на децата, а камповите се основа која се покажала како добра солуција.
  Кампови за деца често се неоправдано во потполност изедначени со годишниот одмор, излетот и дружењето во природа. Тие се многу повеќе од тоа бидејќи во кампот се одвива голем број на многу значајни процеси кои детето во секојдневниот живот немаат прилика да ги искусат. Развиваат различни вештини како комуникација со врснинците и авторитетни луѓе, снаоѓање во конфликтни ситуации и управување со емоции.
  Најголеми вредности кои ги има во кампувањето се:
  1. Управување со своите емоции
  2. Децата учат да ги почитуваат останатите но и да се почитуваат себе
  3. Модерните технологии се сведени на минимум
  4. Учат да се грижат за самите себе
  5. Се занимаваат со спорт