ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Актуелно   >  Патувањето го зајакнува семејството
  Патувањето го зајакнува семејството

  Патувањето го зајакнува семејството

  Експертите велат дека на патување, кога сите се посветени еден на друг, ги зајакнува односите помеѓу сопружниците, родителите и децата, браќата и сестрите. И тие создаваат незаборавни сеќавања. Па заборавете на обврските и грижите.

  Пролетниот , летниот , зимскиот распуст искористете го, па ако имате можност, користете го за да патувате повеќе со вашето семејство. Не е важно дали тоа ќе бидат некои егзотични место или еден подолг викенд на село, екскурзии, каде што може да се запознаете со убавините на нашата земја и да научите многу за тоа … Важно е да се патува и да го поминувате времето заедно со зборување, играње и рекреација.

   

  Експертите велат дека такви прилики, кога сите се посветени еден на друг,ги зајакнува односите меѓу сопружниците, родителите и децата, браќата и сестрите.  Па заборавете на вашите обврски и грижи, ставете се во служба на вашето семејство. Ќе имате време да разговарате и подобро да се запознаете, бидејќи секојдневните обврски често не го дозволуваат тоа. Научете едни од други нови работи …

   

  Заборавете на компјутерот и слики за социјалните мрежи, свртете се едни кон други. Тоа е момент да размислувате за вашето семејство и да ги зајакнете односите. Предложете им на вашите деца да шетате, да играте, да разговарате и да учите, а не секој да биде во свој свет, со телефонот. Патувањето е можност да заедно запознаете нови луѓе, нова средина, култура, јазик, обичаи, храна, музика … Можете заедно да откриете нови работи што не сте знаеле еден за друг, што уште повеќе ќе ве здружат и ќе останат во вашето сеќавање.