ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Перете ги играчките за бањање
  Перете ги играчките за бањање

  Перете ги играчките за бањање

  Времето за бањање е можеби најзабавното време за вас и за вашето дете, бидејќи тоа е можност да ги вметнете неговите омилени играчки во кадата или коритото. Децата навистина знаат како да уживаат во изобилството на вода и играта со играчките плискајки во водата и играње со играчките.

   

  Сепак, овие играчки можат да бидат многу нездрави и опасни за бебето ако нивната соодветна хигиена не се одржува. Со неколку наши совети, овозможете му на вашето дете да ужива во капењето вистински со неговите омилени играчки .

   

  • посебни играчки за во кадата

   

  Секогаш обидувајте се да користите посебни играчки со кои детето ќе ги игра за време на капењето. Никако не треба да му дозволите разноразни играчки во кадата, водени од тоа – како многу играчки прават повеќе забава. Нека секогаш тоа се играчки што се направени само за вода.

   

  Станува збор за играчки кои можат брзо и лесно се сушат и се направени од материјали што е отпорen на вода.

  • Нека играчките бидат суви кога се надвор од кадата.

   

  Ова е уште еден многу важен услов што родителите треба да го почитуваат.

   

  Чувањето на играчките на суво место е многу важно, затоа препорачуваме да купите соодветна торба исклучиво за овие играчки. Секој пат после капење, добро исушете ги и ставете ги во торбата. Ако не ги исушите темелно, тие можат да бидат добра основа за многу опасни бактерии и може да предизвикаат развој на голем број на болести.

   

  •перете ги играчките

   

  Немојте да се измамите и да мислите дека, бидејќи тие постојано се во вода, не мора да ги чистите и да ги перете. Овие играчки навистина мора да се мијат темелно по секоја употреба.