ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Пет работи кој никој до сега не ви ги кажал за бременоста после 30-тата година.
  Пет работи кој никој до сега не ви ги кажал за бременоста после 30-тата

  Пет работи кој никој до сега не ви ги кажал за бременоста после 30-тата година.

  5 работи кој никој до сега не ви ги кажал за бременоста после 30-тата година.

  Од многу причини, голем број на брачни парови се одлучуваат за деца малку подоцна, а вистинското прашање колку е поинкава бременоста во триесетите од онаа во дваесетите?
  Во денешно време е се помал бројот на парови кои веднаш сакаат семејство. Најпрво сакаат да го постигнат својот максимум во својата кариера, финансиски стабилно да се осигураат, патуваат само со партнерот па дури тогаш почнуваат да го планираат семејството. Поради тоа, се е поголем бројот на старородилки односно мајки во триесетите.

  Мислењето е поделено кога е во прашање вистинското време за започнување на семејство, а еве неколку работи кои се малку поинакави од она што сте го слушнале претходно.

  treva mama

  1. Доколку забремените во 30-38 мата година, голема е веројатноста да биде малку поинаква. Вашето тело не е толку спремно за бременоста и за се што бременоста носи со себе и најчесто од таа причина пратнерите остануваат на едно дете.
  2. Ќе бидете многу уморни .Веројатно ќе се сетите на студентиските денови кога сте останувале будни преку целата вечер и пиеле со друштвото и сте имале многу повеќе енергија, отколку сега кога и преспивате по некој час во ноќта.

  3. Можеби за вас нема никаква смисла, но плодноста кај жената опаѓа со текот на годините. Најдобар период кога се зборува за здравјето на една мајка и бебе се однесуваат за дваесетите години на мајката.

  4. Доколку добиете дете после триесетите, тоа на вас ви дава можност за поголема реализација во кариерата.

  5. Во еден момент ќе се запрашате дали е тоа вистинската одлука, но кога ќе погледнете позади себе и ја видите поголемата слика и ќе ги согледате сите полиња каде сте успеале да се израеализирате, ќе ви биде јасно дека сте во право. Факт е дека забременувањето ќе оди малку потешко во подоцнежните години, но добарата вест е дека технологијата е отидена многу напред и таквите проблеми најчесто се решаваат.