ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Подлога за повивање, да или не ?
  Подлога за повивање

  Подлога за повивање, да или не ?

  Ваквата површина – што може да оди во комплет со комода – е рамна подлога, во висина на појасот, што помага во процесот на отстранување и реинсталирање на пелената. Исто како креветчето треба да биде поставена на безбедно, удобно и пристапно место, уредено така што  материјалите за преслекување ќе ви бидат на дофат.

  Внимавајте : Не оставајте го бебето само на подлогата за повивање. Ова може да доведи до сериозни повреди.

  Безбедно: Бебе кое ползи би можело да се фати за нешто во близината, во обид да се дигне и да застане. Ако подлогата ја прицврстите на ѕидот со држачи, ќе имате гаранција  дека ќе остане хоризонтална. Подлогата за повивање не треба да биде близу до радијатор, висечки завеси и други можни извори на опасност.

  Удобно : Повеќето родители поставуваат  пенесто душече на подлогата за повивање за да го зголемат коефициентот на мекост и удобност за бебето. Душечињата често одат со гумирана навлака и можете да ги прекриете со памучен чаршаф.

  Пристапно: Идеално, од подлогата за повивање би требало само  да подадете  рака и да ги посегнете потребните работи, облеката, кантата за ѓубре  и кошот за алишта.