ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Прехрана по потреба и прехрана со флексибилна саатница
  Прехрана по потреба и прехрана со флексибилна саатница

  Прехрана по потреба и прехрана со флексибилна саатница

  Повеќето мајки ја користат или едната или другата метода, или со обете техники за да утврдат колку на нивното бебе му е потребна прехрана.

  Прехрана по потреба: Сите бебиња се испорачуваат со вградени физички сигнали што ќе ви укажат дека е потребен дотур на храна. Меѓу другите, тука спаѓаат плачење, барање со устата, јадење на рацете итн. Мајките кои ја практикуваат оваа техника го прехрануваат бебето кога ќе забележат некои од овие сигнали.

  Прехрана со флексибилна саатница: Се состои од тоа што  на бебето му се нуди храна на секои 2 до 4 часа (приспособено на неговите навики за спиење, напредувањето во растот и здравјето). Ја преферираат корисниците кои имаат бебиња постари од 3 месеци и таа им овозможува да воспостават извесна дневна рутина.

  Која техника Вие ја преферирате?