ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Развојни пресвртници до деветиот месец на бебето
  Развојни пресвртници до деветиот месец на бебето

  Развојни пресвртници до деветиот месец на бебето

  До крајот на деветиот месец, кај повеќето бебеиња ќе забележите дека :

  – ги бараат одземените играчки

  – се вознемируваат кога ќе им кажете чао и си заминувате

  – се обидуваат да ги имитираат вашите зборови со гугање

  – понезависно се движат, учат да лазат или да се поткреваат

  – почнуваат да ракуваат со предмети и да учат како тие работат

  Знаци за предупредување: Ако забележите нешто од следново кај вашето бебе и по првите девет месеци, препорачливо е да стапите во контакт со лекар.

  – бебето ја влече едната страна од телото кога ползи

  – бебето не гуга со намера да одговори на комплексни зборови