ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Развојни пресвртници до шестиот месец на бебето
  Развојни пресвртници до шестиот месец на бебето

  Развојни пресвртници до шестиот месец на бебето

  До крајот на шестиот месец, кај повеќето бебиња ќе забележите дека: 

  – можат да го фиксираат погледот на помали предмети

  – гледаат кон изворот на звук

  – повторуваат и гугаат едноставни звуци шти ги прави родителот

  – јадат поретко и вежбаат да јадат цврста храна

  – играаат сами подолг временски период без да плачат

  – често гризат предмети

  – понезависно се движат и учат да се превртат или да седнат (со малку помош)

  – почнуваат да го истражуваат светот со дланките

  Знаци за предупредување: Ако забележите нешто од следново кај вашето бебе и по првите шест месеци, препорачливо е да стапите во контакт со педијатарот.

  – Бебето не му враќа со гугање на родителот

  – Бебето не фаќа работи и не ги доближува до уста

  – Кај бебето и понатаму се активни Мороовиот рефлекс и тоничниот рефлекс на вратот.

   

   

  –