ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Режим на спиење активиран од родителот 1
  Режим на спиење активиран од родителот 1

  Режим на спиење активиран од родителот 1

  Оваа верзија дозволува повеќе учество на родителите во текот на ноќта. Почнете го процесот не подоцна од четвртиот или петиот месец. Бебето треба да биде најадено и здраво, а пелените суви.

  1.Воспоставете рутина пред легнување што ќе го смири бебето и ќе му сигнализира дека дошло време за легнување. Тоа може да биде капење, кажување приказна или пеење.

  2.Однесете го бебето во неговата соба и легнете го во креветчето.

  3.Покријте го и посакајте му лека ноќ.

  4.Исклучете ги светилките и вклучете ја ноќната лампа.

  5.Излезете од собата и затворете ја вратата. Ако бебето плаче, почекајте 1 до 5 минути. Со текот на времето, бебето ќе се смири и ќе заспие.

  6.Вратете се во собата. Не го земајте бебето. Не хранете го. Вербално успокојте го. По една минута, заминете.

  7.Повторувајте ги чекорите 5 и 6, но секогаш продолжувајте го периодот на чекање за 1 до 5 минути. Со текот на времето бебето ќе се смири и ќе заспие.

  8.Следната ноќ, првиот пат почекајте 1 до 5 минути пред да се вратите во собата на бебето. Ноќта потоа, првиот пат почекајте 5 до 10 минути. Продолжете да додавате 5 минути на првиот период на чекање. За 3 до 7 дена, бебето би требало да научи самостојно да го активира режимот на спиење.