ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Себороичен дерматит
  Себороичен дерматит

  Себороичен дерматит

  Себороичниот дерматит се појавува на кожата на скалпот како жолтеникави лушпички, но повремено досегнува и до лицето. Најчесто исчезнува до возраст од 3 месеци.

  Ако се сомневате дека бебето има себороичен дерматит, обратете се до лекарската служба.

  Исто така, можете да се обидете и со следнава техника. 

  1.Пред капење, на скалпот на бебето нанесете маслиново масло, задолжително ладно цедено и без хемикалии. Масирајте го скалпот со маслиновото масло 20 секунди.

  2.Искапете ја главата на бебето. Правете го ова еднаш дневно со нежен шампон против првут. Можно е да биде потребно двапати да ја поминете косата со шампонот за да го извадите маслиновото масло во целост (користете нежен бебешки шампон за второто капење).

  3.Со мека бебешка четка за коса поминете ги лушпите што се пред паѓање.