ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Што претставува NIFTY тестот и кои се неговите предности?
  Што претставува NIFTY тестот и кои се неговите предности?

  Што претставува NIFTY тестот и кои се неговите предности?

  Што претставува NIFTY тест и кои се неговите предности?

  NIFTY (Non-Invasive Fetal TrisomY) е безбеден, едноставен, неинвазивен, пренатален тест (NIPT), за детекција на хромозомски амбнормалности на плодот од 10 седмица од бременоста.
  Употребата на најнапредната техника на масивно паралелна секвенција на целиот геном (сите 46 хромозоми), NIFTY тестот постигнува преку 99 % на точност за три најчести тризомии присутни на раѓањето, Даунов, Едвардсон и Патаунов синдром. Дознајте повеќе информации за самиот тест во продолжение.
  Безбедност
  Без ризик за бебето и трудницата. Анализа од стандарден примерок од 10ml венска крв од мајката
  Комплетност
  Го утврдува ризикот од сите тризомија (1-22), анеуплодија на полни хромозоми (X,Y), 60 синдроми на микроделеција/микродупликација и дава информација за плодот на бебето.
  Прецизност
  Осетливоста на тестот NIFTY™ изнесува > 99 % за детекција на трисомија хромозом, како што е и дауновиот синдром.
  Доверливост
  Преку 3.000.000 NIFTY тестови се изведени ширум светот со Најниска стапка на лажно позитивни резултати од 0.05%. Најголема стапка на успешност од 99.902%. NIFTY тестот, секогаш го дава вистинскиот и точниот резултат.