ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Смеа за подобра меморија
  Смеа за подобра меморија

  Смеа за подобра меморија

  Ако среќно разговарате со вашето бебе и му се насмевнувате постојано, тоа многу подобро ќе се сеќава на времето поминато заедно.

  Оние што ја тестираа меморијата на петмесечни бебиња откриле дека бебињата прво се сеќаваат на геометриски форми со весели гласови и насмевка на лицето, отколку кога се претставени сосема рамнодушно, ладно или со некои негативни емоции.

   

  Капацитетот на меморијата Беберон беше тестиран преку следење на движењето на очите, врз основа на кој се одредува степенот на внимание посветено на одреден предмет. Се покажа дека бебињата со поголемо внимание и интерес го следеле , а со тоа и подобро ги запомниле, облиците што им беа објаснети ден порано со весел глас и со насмевка.

   

  Психолозите велат дека позитивното искуство и пријатниот однос го изоструваат детскиот систем за внимание, што повторно ја зголемува нивната способност да го совладаат препознавањето на геометриските форми и други непознати предмети.