ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Трудници   >  Смртноста на доенчиња е во пораст
  Смртноста на доенчиња е во пораст

  Смртноста на доенчиња е во пораст

  Според објавените информации на Светска Банка, смртноста на доенчиња од 2009 година до 2017 година бележи сериозен пораст.

  Дали конечно ќе се зголеми и тенденцијата на условите во здравството во Македонија, останува да видиме.

  Но, да не заборавиме дека и свесноста кај граѓаните треба да почне поинтензивно да се негува а со тоа и да се зголемува. За подобро утре на сите идни мајки, родители и деца.