ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Социјално-емотивен развој кај 12-18 месечни бебиња
  Социјално-емотивен развој кај 12-18 месечни бебиња

  Социјално-емотивен развој кај 12-18 месечни бебиња

  Социјално-емотивен развој

  -возраст 12-18 месеци

  12-15 месеци
  · Страв од непознати особи
  15 месеци
  · Реагира на свое име
  · Имитира едноставни активности
  · Ги повторува активностите вклучувајќи и радио
  18 месеци
  · Ги соблекува кондурите и чорапите
  · Ја држи чашата додека пие, сака да јаде само
  · Голем страв кога се одвојува од блиска особа
  · Сака да игра во присуство на деца
  · Се јавува љубомора, негодува кога друго дете ќе го привлече вниманието
  · Неконтролирано баланцирање
  · Без причинска вознемиреност и смеење
  · Присутни интервали на отсутност
  · Стереотипни движења
  · Можност за депресивност поради подолго одвојување од блиска особа