ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Совети како да се намали нееднаквиот притисок на главата на бебето
  Совети како да се намали нееднаквиот притисок на главата на бебето

  Совети како да се намали нееднаквиот притисок на главата на бебето

  Во продолжение ви даваме неколку совети како да се намали нееднаквиот притисок на главата на бебето.

  1.Смислено поставете ги играчките и ситниците кои го привлекуваат вниманието на бебето на сите страни од креветот, за бебето што повеќе да ја поместува главата во различни правци за да гледа во нив.

  2.Вртете го бебето секој пат на спротивна страна од креветот (нозете на местото на главата, главата на местото на нозете) како вашето бебе би ја вртело главичката на спротивната страна како би ве гледало.

  3.Користете различни опции во количката, седиштето за кола и лулашката. Ако вашето повозрасно дете често се вози со бебето во кола, водете сметка на која страна тоа ќе седи, затоа што бебето природно ќе ја врти главата во тој правец.

  4.Оставете го бебето што подолго на стомак додека е будно (нормално со ваше целосно внимание).