ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Станавте родители, што сега
  Станавте родители

  Станавте родители, што сега

  Што треба да правиме за да бидеме добри родители?

   

  Тоа што сакате дете, е добро за почеток! Не грижете се, желбата да го направите најдоброто за вашето дете треба да ве води, а тоа е доволно за да започнете. Како што детето расте , ќе научите повеќе и ќе се запознавате, ќе се чувствувате меѓусебно и така и ќе реагирате.

  Ќе можеме ли да го смениме нашиот живот за да му се предадеме на бебето?

   

  Се разбира, самото бебе ќе ве наведе за тоа. Во почетокот не е лесно да се преживеат непроспиените ноќи, грижите за столицата на бебето и зголемување на телесната тежина, првите чекори и падови, но сето тоа има свои предности – човекот со раѓањето на неговото дете почнува да се менува, ги менува своите навики и начин на живот, со цел да се обезбеди најдоброто за неговото дете.

   

  Како можеме да научиме да бидеме добри родители?

   

  Да се ​​биде добар родител се стекнува, се станува – се разбира, треба да прочитате за тоа, треба да учите и да се базирате на научни факти, но важно е да ве води вашето срце и своите акции така да ги насочувате. Додека сте живи, никогаш нема да ве остави прашањето “Дали сум добар родител” и веројатно никогаш нема да добиете дефинитивен одговор на тоа!.