ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Деца   >  Што татковците би сакале децата да зборуваат за нив ?
  Што татковците би сакале децата да зборуваат за нив ?

  Што татковците би сакале децата да зборуваат за нив ?

  35 работи што се надевам дека децата ќе зборуваат за мене …

   

  Децата учат повеќе посматрај ги своите родители отколку слушајки ги. Овие работи ги учат родителите да се грижат за нивното однесување и да бидат свесни за нивното влијание. Ние треба да ги преиспитуваме нашите постапки и да провериме дали тие се во согласност со она за што зборуваме.

  Ова е листа на 35 работи кои се надевам дека моите деца ќе кажат за мене. Ова се 35-те најважни лекции кои се надевам дека децата ќе ги научат од мојот живот.- Вели еден татко.

  1. Тој нè сакаше. Ова го видовме од неговите зборови, читајќи од неговото лице и од неговите дела.

  2. Тој ја сакаше нашата мајка. И секогаш беше верен.

  3. Тој беше искрен. И за нас и за другите. Не се сеќавам дека некогаш лажел.

  4. Тој беше продуховен. Тој ги ценел работите што беа поголеми од него и секогаш беше отворен за нив.

  5. Работеше напорно. Ја разбираше вредноста на работата и не се плашеше од тоа.

  6. Тој секогаш доаѓаше дома на време. Работел напорно на работа, но знаеше кога треба да престане.

  7. Тој бил повеќе загрижен за луѓето отколку за пари.

  8. Тој беше добар пријател. Тој ме научи колку тоа значи во не толку пријателскиот свет.

  9. Тој им помагал на другите. Тој бараше прилики да пружи помош, особено за оние кои не можат да си помогнат сами.

  10. Тој беше великодушен кога станува збор за неговиот дом, за неговите пари, за неговото време и за енергија.

  11. Тој не засмејуваше. Секогаш беше забавно со него.

  12. Тој сакаше да чита. Тој читаше за работа, за задоволство и за да работи на себе.

  13. Го сакаше животот. Тој беше благодарен за секој момент.

  14. Тој секогаш беше полн со надеж. Неговата надеж беше свежа, доживотна и упорна.

  15. Тој дејствувал за наше добро. Ние бевме послушни, но не поради неговиот гнев, туку поради неговата љубов.

  16. Тој беше горд на нас. Тоа често ни го кажуваше.

  17. Но, тој секогаш нè тераше да бидеме подобри. Искрено сакаше да успееме.

  18. Тој во луѓето го гледаше најдоброто. И се обидуваше да учи од нив.

  19. Го сакаше неговото семејство. Тој се грижеше за неговите родители и уживаше кога се сите заедно.

  20. Секогаш беше добар со неговата мајка. Неговата љубов кон неа беше добар пример за семејството.

  21. Секое утро имаше насмевка на лицето. Секој ден носи нови предизвици и ги дочекуваше со насмевка.

  22. Живеел според неговите можности. Бевме згрижени. Правевме забавни работи. Имавме убави спомени. Но, тој знаеше кога да се повлече линијата.

  23. Беше несебичен. Неговиот живот не се вртеше околу личните желби.

  24. Беше мудар. Тој имаше добар поглед на луѓето, животот и настаните.

  25. Тоа не беше злопамтило. Знаеше дека многу му е простено, и лесно им простуваше на другите.

  26. Тој не дозволил неговата култура да ги одреди неговите верувања.

  27. Знаевме дека можеме да сметаме на него кога е потребно. Ден и ноќ.

  28. Од некоја причина, тој не наседнуваше на моите лаги. Тој сакаше искреност и го ценеше тоа. Тој премногу добро ме читаше.

  29. Тој секогаш прашуваше за нашите пријатели. Тој сакаше да знае сè за луѓето со кои го минувавме времето.

  30. Знаеше да одмори. Тој знаеше кога и како да одвои време за да ги зајакне и телото и душата.

  31. Тој сонуваше за големи соништа за нас. Дури и кога не верувавме во нив, тој веруваше.

  32. Сакаше да имаме заеднички оброци.

  33. Тој се грижеше за неговото тело. Тој знаеше колку е важно да се задржи здравјето – не од суета, туку да се задржи подолго.

  34. Ја сакаше својата работа. Тој работеше напорно не само за пари, туку затоа што веруваше во она што го прави.

  35. Ја знаел разликата помеѓу потребите и желбите.

  Со толку многу животни лекции што треба да ги научам децата, подобро е да не потрошам ниеден ден – вклучувајќи го и овој.