ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Практични Мајки   >  Сувo бебе – среќно бебе
  Сувo бебе - среќно бебе

  Сувo бебе – среќно бебе

  Среќно бебе има потреба од чисто и добро негувано газе. Пелените треба да се менуваат на секои 4 до 6 часа за да се задржи бебето суво и му биде удобно. Кога ги менувате пелените, важно е внимателно и темелно да го исчистите газето на бебето, да ги отстраните сите бактерии и остатоци од урина за да спречите иритација. Можете да ја исчистите кожата на вашето бебе со газа натопена во топла вода или марамчиња за еднократна употреба кои се полесни за употреба, бидејќи тие не бараат перење. Хигиенските марамчиња за нега на кожата може да се најдат на секој чекор, па понекогаш не е лесно да се одлучи кои се најдобри за вашето бебе. При изборот на вистинските марамчиња, критериумот за цена не е единствениот што треба да го земете во предвид, но составот и посебните потреби на вашето бебе треба да се земат во предвид.

  Кога купувате производи за нега на хигиена за детска кожа, обрнете внимание на:

  материјал

  Дали влажните марамчиња се доволно нежни за кожата на вашето бебе зависи од состојките и материјалот. Изберете влажни марамчиња од природна мека ткаенина, за да не ја иритирате и онака чувствителна интимна површина.

  pH вредност

  Колку и да пазите и често ги менувате пелените понекогаш се случува бебето да биде изложено на урина подолго време. Поради токсините, површината на пелени е склона кон повисоки pH вредности од нормалното, што влијае на поспоро обновување на кожата. При изборот на влажни марамчиња, одберете ги оние со ниска вредност на pH (4.8-5.5) за да го прилагодите pH-балансот на областа на интимните делови на децата.

  Клинички и дерматолошки тестови

  На задниот дел на марамчиња прочитајте и бидете сигурни дека тие се дерматолошки и клинички погодни за чувствителна детска кожа. На пазарот има широк спектар на влажни марамчиња за еднократна употреба, но не сите погодни за употреба на детската кожа, особено за интимната област.

  Состојки кои не доаѓаат во предвид

  Марамчињата кои содржат алкохол и сулфат не се погодни за нега на нежната детска кожа. Кожата на бебето е доста потенка од кожата на возрасните и сè уште не е целосно развиена, така што состојките лесно се пробиваат во кожата.