ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "доење"

  Од секогаш се верувало дека пивото е добро за мајките кои дојат, бидејќи од него ќе имаат поголема количина на млеко, па повеќе не е чудно да се види мајка која со една рака го нишка бебето а со другата

  Мајките кои дојат често се изложени на различни изјави на кои ниту една од нив не е пријатно да ги слушне. 

   Мислиш дека бебето доволно изедe?

  Зарем бебето повторно е гладно?

  Искуство на една мајка: Доењето на туѓи деца потполно ми го промени живототИако има две деца, Лејси Дејџерстоун одлучила да им помогне на мајките кои поради одредена причина не можат да го дојат своето дете, а мислењето за тоа дали

  Повеќето бремени жени, покажуваат анкетите, сакаат да ги дојат своите деца. Повеќето мајки, покажуваат официјалните податоци, се откажуваат од доење кога бебето ќе наполни шест месеци, а некои и многу порано. Доењето е најубавата работа на светот, но ни малку

  Без разлика дали мајката е вработена или пак не, секоја мајка и секое дете имаат со закон заштитено право на доење. Светската здравствена организација советуваат: Сите жени задолжително да дојат во првите 6 месеци, што значи дека на детето не

  Правилната исхрана на новороденчето (дете во првата година од животот) има големо значење во заштитата и одржувањето на здравјето, како и во психолошкиот развој на детето. Со соодветна исхрана, детето брзо се развива и напредува. Повеќето мајки се здрави, можат

  Мајките кои дојат често се изложени на различни изјави на кои ниту една од нив не е пријатно да ги слушне.   Мислиш дека бебето доволно изедe?  Ниту една мајка која дои не може да биде сигурна дали бебето изело доволно или не,

  Се прашувате дали можете да доите близнаци. Да, можете да го направите тоа. Секоја здрава жена може да дои две деца. Може ли да произведувате доволно млеко за две или повеќе бебиња? Се разбира, само треба да ги следите потребите