ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "karies"

  Циркуларен кариес претставува ран детски кариес кој има специфичен облик и ги зафаќа млечните заби во првите неколку години кај детето. Се нарекува уште и “baby bottle caries” бидејќи исхраната преку цуцла е пресудна за развивање на овој тип на

  Залевањето на фисури претставува важна превентивна мерка во борбата со појавата на кариесот. Често родителите се во недоумица што всушност значи постапката на залевање на фисури, материјалот кој се користи, времетраењето и најважното - кога да го однесат своето дете

  Децата и кариесот Слатките и цуцлите се едни од главните причинители за кариес кај малите деца. Здравите заби играат голема улога во општата здравствена состојба кај малите деца. За жал, расипаните заби освен што создаваат болка, можат да предизвикаат и сериозни