ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "makedonija"

  Во Македонија, до 18 годишна возраст, очекувано е децата да завршат 11,2 години од предучилишно, основно и средно образование. Но, според квалитетот од наученото тоа е еквивалентно на 6,8 години. Според истражувањето на Светска Банка, има цели 4,4 години кои

  На страната на Национален електронски регистар на прописи (ЕНЕР) може да се пронајде предлог Законот за заштита на децата.По разгледување на владина седница истиот треба да се даде на усвојување во Собрание.Ваквата промена се прави поради тоа што претходната мерка

  (МЗМП) Македонското здружение на млади правници информираа дека на ден 26.09.2018 година, во рамки на Проектот на УСАИД за заштита на човековите права, поддржана од МЗМП, Апелациониот суд од Скопје ја потврди пресудата на Основен суд Куманово, со која се

  Според објавените информации на Светска Банка, смртноста на доенчиња од 2009 година до 2017 година бележи сериозен пораст. Дали конечно ќе се зголеми и тенденцијата на условите во здравството во Македонија, останува да видиме. Но, да не заборавиме дека и свесноста кај

  Денес во 12 часот започна светското првенство во Киелце Поска за натапревар во хип хоп, категрија за деца. Нашата Мила Србиновска заедно со студиото Break a Leg беа дел од натпреварот, како претставници од Македонија. Да се влезе во финале не

  Сеуште имаме драматични податоци за детската сиромаштија – секое четврто дете е сиромашно, едно од 300 деца од сиромашните семејства посетува градинка, додека две до три деца од сиромашните семејства одат во средно училиште. Поради ваквата ситуација е донесена одлука