ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "muzika"

  Одамна е познато дека разговорот кој делува смирувачки и песничките можат да му помогнат на бебето во учењето на зборови и подобро совладување. Докторката Victoria Leong од Универзитетот Кембриџ, вели дека бебињата се во можност повеќе да учат додека мајката им

  Листа на песни и композиции кои бебињата ги обожаваат кога се во стомакот на мајката. Иако се во тек на развиток, бебето во стомакот на мајката и тоа како има развиен истенчен вкус за музика и точно знаат што им се

  Во продолжение неколку совети за почеток на доењето, вклучувајќи го и процесот на поврзувањето на бебето со мајката, олеснето со наменска музика за доење.

  Музикалноста, склоноста кон штедење, фобија, се една од работите за кои науката докажала дека се наследуваат. ДНК содржи многу повеќе информации од тоа што можеме да си замислиме.Секој човек, па дури и еднаш во животот слушнале нешто од типот на “ги

  Класичната музика позитивно влијае врз развојот на децата   Истражување кое е спроведено на Универзитет во Лондон покажало дека децата кои во раното детство имале прилика да слушаат класична музика, подоцна во животот имаат развиена подобра социјална вештина, самодисциплина и концентрација. Сузан Халам,

  Музиката и танцот добро влијаат на вашето бебе Сите движења на идните мајки и изложеноста на различна јачина и инетнзитет на звукови влијае врз развојот на бебето.Една од најважните човекови активности е движењето. Занимливо е тоа дека сите наши ментални претстави