ЕЛЕКТРОНСКИ ИНФОРМАТОР

Претплати се на нашиот електронски информатор и добивај информации за промоции и нови производи!

  • Нема производи во кошничката.
  a
    >  Posts tagged "razvoj"

  Колку количката за бебе може да го успори развојот на мозокот? Денес, излегувањето со бебе е скоро незамислив без количка која на родителите им го олеснува одморот со бебето/детето надвор од својот дом. Меѓутоа, стручните лица предупредуваат дека пречестото користење на

  Не бидете премногу загрижени ниту пак премногу рамнодушни во формирањето на нутритивните навики кај децата. Улогата на родителот е да понуди разноврсна храна, но вашето предшколско дете со своите четири години нормално и природно ќе се однесува на следниот начин:

  Сигурни сме дека барем еднаш до сега ви се случило да се сретнете со мајки кои го споредуваат напредокот на своето дете со вашето, некое дете од паркот или пак градинка. Овој текст е посветен токму на нив, а секако

  • Сурфактант е супстанца која овозможува алевеолите (дишните патишта) да останат отворени.• За бебињата кои се родени без доволно сурфактант се вели дека имаат респираторен дистрес синдром (РДС).• Терапијата со сурфактант се применува за да се спречи алвеолите да се

  Родителите често уште од почетокот се грижат само за физиолошките потреби на бебето. Преокупирани се со тоа дали бебето е сито, суво или има грчеви и не размислуваат за развојот на социјализација кај детето. Социјализацијата се развива паралелно со другите

  Многу девојчиња, од најраните денови, сонуваат да станат балерини, но само некоја навистина станува. Дрина Пешиќ, балерина и педагог, ја прашавме дали балетот може да биде еден вид рекреација за најмладите.